USK: Procedura registracije vozila u skladu sa ciljevima borbe protiv pandemije...

Korzo
- Iz Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova su sa osiguravajućim kućama dogovorili da im građani predaju zahtjeve za produženje saobraćajnih dozvola i registraciju motornih vozila...

BIHAĆ, 13. aprila - Zbog proglašenog stanja pandemije koronavirusa, Ministarstvo unutrašnjih poslova USK izmijenilo je način podnošenja zahtjeva za registraciju motornih vozila s ciljem kako bi se izbjeglo okupljanje građana na jednom mjestu.

Shodno tome, građani svoj zahtjev za registraciju motornih vozila trebaju podnijeti osiguravajućim kućama koje će ih proslijediti odsjecima Ministarstva unutrašnjih poslova nadležnim za obavljanje ovih poslova. Prema riječima resornog ministra Nermina Kljajića, sagledavani su primjeri dobre prakse u regionu i svijetu, a sve u skladu sa objektivnim okolnostima i potrebama stanovništva.

"Mi smo, prateći praksu susjedne Republike Hrvatske, zatražili od Ministarstva sigurnosti da razmotri mogućnost u cilju smanjenja gužvi, kad su u pitanju saobraćajne dozvole da se osigura rok, da te dozvole važe još nekih mjesec dana po isteku, da ta lica ne budu prekršajno sankcionisana, a sve u cilju da se izbjegnu što veći kontakti za vrijeme trajanja ove pandemije" - navodi između ostalog ministar Kljajić.