USK: Učenik rekao nastavniku da podržava ubicu iz Beograda i da bi on isto uradio

škola
Nije dovoljno da roditelji puštaju djecu 24 sata da ih odgaja internet, društvene mreže, nego da se malo više fokusiraju na rad s djecom”

 

Tragedija koja je zadesila Beograd i način na koji je maloljetni dječak osmišljavao ubistva u školi ostavila su trag i na drugu djecu u Sanskom Mostu, koja su zasada samo putem interneta iskazala naum da učine nešto slično.

Nekoliko takvih slučajeve zabilježeno je i u Sanskom Mostu, tako su nadležni organi odmah reagirali, a građani ostali šokirani i zabrinuti brojnim pitanjima.

Jedan od učenika je rekao nastavniku njemačkog da podržava ubicu i da bi isto uradio. O svemu je obaviještena policija u Sanskom Mostu.

Iako su nadležni organi pravovremeno reagovali, građani se pitaju: Šta nam se dešava s djecom? No, i struka je zabrinuta. Kažu, ovo je alarm na koji moramo reagovati, roditelji više moraju razgovarati sa svojom djecom.

Šta nam se dešava s djecom, prema kome uperiti prst, sistemu, porodici, okruženju, sveopćoj dostupnosti sadržaja na društvenim mrežama?