Uskoro novi Honda Civic(2022)

Honda Civic

Nova generacija Honda Civic odisat će elegancijom i udobnosti. Najnovija verzija izlazi sljedeće 2022. godine. 

Novi Honda automobil ima dosta prednosti, kao što su to da ce novi automobili biti dosta prostranjeniji, štedljiviji, imat će dobar paket sigurnosti, instrument table će biti digitalna , štedljivost, Hatchback će imat sportsku liniju krova i bit će dostupan sa 6 brzina. 

Novi hatchbackovi Honda Civic za 2022. kreću se od 22.900 USD (LX s 2,0-litrenim) do 29.400 USD (Sport Touring s turbo 1.5).

Cijene Honde Civic Si iz 2022. počinju od 27.300 dolara, što je 2.300 dolara više od posljednjeg Civic Si iz 2020. godine. Novi Si baziran je na Civic limuzini.

Honda Civic je jedan od tri najprodavanija osobna automobila u SAD-u od 1973. godine, s više od 12 milijuna prodanih automobila. A sadašnji Civic, redoviti dobitnik nagrade KBB Best Buy predstavljen 2015., bio je najprodavaniji model u Americi s prvim kupcima.

Civic je iznimno važan za Hondu, a potpuno nova 11. generacija Civica krenula je u prodaju ovog proljeća. Civic hatchback, baziran na istoj šasiji, ali kraći straga za 4,9 inča, stiže kasnije ove godine.

S ovom potpuno novom Hondom Civic iz 2022., tvrtka kaže da je preispitala neke "bezvremene koncepte dizajna" iz prethodnih Civic. Među njima se ističe niska hauba, prednji branici i pojas, koji stvaraju prostran staklenik i izvrstan pogled prema van.

Civic podvozje s pogonom na prednje kotače (FWD) uvelike je preuređeno, znatno čvršće nego prije, a sada ima međuosovinski razmak koji je narastao za 1,4 inča, što pomaže u stvaranju prostranijeg stražnjeg sjedala i uglađenijoj vožnji. Iako je novi Civic hatchback mogao izgledati više kao karavan, Honda mu je umjesto toga dala liniju krova nalik kupeu, a zadržala je dobar prostor za glavu straga.

U ponudi su dva motora: 2,0-litreni 4-cilindrični sa 158 konjskih snaga i 1,5-litreni 4-cilindrični sa 180 konjskih snaga s turbopunjačem. Oba motora su spojena s kontinuirano varijabilnim automatskim mjenjačem (CVT).

Međutim, Honda Civic hatchback iz 2022. može se naručiti s opcijskim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem u verzijama Sport i Touring.

U usporedbi s prošlogodišnjim Civicom, EPA potrošnja goriva malo se poboljšala. Štoviše, Honda kaže da je ovjes Civic podešen da bude sportski, ali udoban, s nadogradnjama koje poboljšavaju odziv upravljača i smanjuju udarce na neravnim površinama poput željezničkih prijelaza. Straga je kolosijek proširen za pola inča radi dodatne stabilnosti, dok nove čahure značajno smanjuju prodor bilo kakve buke ili vibracije u kabinu s 5 sjedala.

Nova Honda Civic Si iz 2022. stiže krajem 2021., pokretana verzijom 1,5-litrenog 4-cilindra s turbopunjačem od 200 konjskih snaga. Ovaj željni agregat opremljen je isključivo sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem kratkog dometa s kosim prednjim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem, a šasiju nadopunjuju sportski podešen ovjes i dostupne ljetne gume. Prednje opruge Si-ja su 8% tvrđe od onih kod obične Civic limuzine, dok su stražnje opruge za nevjerojatnih 60% čvršće.

Sa svojim ažuriranim izgledom, poboljšanom strukturom i potpuno modernim paketom sigurnosnih i praktičnih stavki, visoko dorađena Honda Civic iz 2022. izgleda dobro pripremljena za nastavak impresivne prodajne ostavštine ove kompaktne Honde.

2022 Honda Civic limuzina i Civic Si proizvedeni su u Allistonu, Ontario, Kanada. 2022 Honda Civic hatchback se proizvodi u Greensburgu, Indiana.

Cijene Honde Civic 2022
Kao LX, Honda Civic limuzina iz 2022. ima preporučenu maloprodajnu cijenu proizvođača (MSRP) od 21.900 USD. Očekuje se da će Civic LX limuzina, koju pokreće atmosferski 2,0-litreni motor, predstavljati oko 30 posto prodaje Civic limuzina.

Sljedeći je Sport, druga Civic limuzina s 2,0-litrenim motorom. Opremljen 18-inčnim kotačima i raznim drugim uglavnom kozmetičkim sportskim elementima, Civic Sport počinje od 23.300 dolara. Honda očekuje da će Sport biti vodeći po količini, s oko 40 posto Civic prodaje.

Civic limuzine koje pokreće 1,5-litreni motor s turbopunjačem — koji je snažniji i štedljiviji od 2,0-litrenog — počinju s Civic EX-om. Civic EX, za koji se očekuje da će predstavljati oko 20 posto miksa, ima MSRP od 24.900 dolara.

Postavljanje ograničenja cijene na liniju limuzina Honda Civic za 2022. je Touring. Ovaj luksuzni Civic presvučen kožom, koji se može pohvaliti 10-inčnom digitalnom instrumentnom pločom, 9-inčnim zaslonom za informacije i zabavu i vrhunskim Bose zvučnim sustavom s 12 zvučnika, ima MSRP od 28.500 dolara. Očekuje se da će Civic Touring predstavljati 10 posto prodajnog miksa Civic limuzina.

Cijene za 2022 Honda Civic hatchback počinju od 22.900 dolara, za LX. Civic hatchback u sportskoj izvedbi počinje od 24.100 dolara s CVT-om ili 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

U EX-L izvedbi, novi Civic hatchback počinje od 26.600 USD, dok model Sport Touring počinje od 29.400 USD sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili CVT-om.