Uspješna akcija “Iftari 2019“ u organizaciji Fondacije “Izvor nade“

U posljednjoj sedmici Ramazana aktivisti Fondacije “Izvor nade” posjetili su džemate Orahovice u Bileći i Blagaj Japra u Bos. Novom.

Tokom navedenih posjeta podijeljeno je 165 iftara i 72 paketića za djecu. 

Fondacija “Izvor nade“ u sklopu jubilarne, desete po redu akcije “Iftari 2019”, podijelila je 1413 iftara i 447 dječijih paketića. 

Akcija “Iftari 2019” koordinirana je u saradnji s Rijasetom IZBiH, muftijama, glavnim imamima i imamima posjećenih džemata.

Tako su aktivisti ove godine posjetili deset mjesta: Gornji Vakuf (Boljkovac), Prijedor (Ćela), Jajce (Kuprešani), Zvornik (Glumina), Orašje, Prnjavor (Konjuhovci), Bileća (Orahovice), Bos. Novi (Blagaj Japra). Pored navedenih mjesta, aktivisti Fondacije posjetili su i džemate Stupni Do kod Vareša i Nažbilj kod Kaknja. 
Ovogodišnja akcija 'Iftari 2019' bila je vrlo uspješna. Posebno nas raduje činjenica da smo kontaktirani od strane naših Bosanaca i Hercegovaca iz dijaspore koji su se nesebično podržali akciju Iftari. Zahvalni smo prije svega dragom Bogu na prilici da zajedno učestvujemo u ovom dobru i bar na jedan dan podijelimo radost ramazana i iftara s našim povratnicima “, kazao je direktor Agetović. 
 

Image