Širimo pozitivne priče iz BiH,uz pošten i odgovoran rad - uspjeh je zagarantovan

k

Mali porodični biznis koji je od 2017. godine počeo pričati zdravu poslovnu priču

Supruga Edina po zanimanju nastavnik razredne nastave i suprug Arnel Novalić ekonomista koji je do 2017.godine za svoju porodicu se snalazio na raznorazne načine,osim što je bio zaposlen u MFS Emmausu kao portir konstantno je gradio i sudačku karijeru koja mu je u mnogome a kasnije će se pokazat pomogla i oko biznisa.

Naime počeli su bez svoje viljuške,bez i jednog recepta za kolače u početku samo su imali dva radnika i njih dvoje radili 24sata na dan.

Veliki tempo rada je dao i dobre rezultate te sada porodica Novalić spada u ozbiljno proizvodnju kolača i ima dvije firme jedna je od njih je i slastičarna Korzo a druga proizvodnja kolača Sari.

Zapošljavaju oko 22 radnika a distribuiraju svoje kolače po čitavoj BIH.Oko 100 hipermarketa Binga,10 Belmaionixa,16 kosuta,10 Grreat Marketa,Bio Mio markete,Emos,Suhopoljka,Meneco, te mnoge druge markete  snadbjevaju svojim kolačima. Pakovanih kolača imaju iz zalivenog programa ,kremastog programa i suhog programa, a ove godine su napravili proizvodnu Halu površine 300m2.


Jedan od projekata koji se pokazao pravi pogodak  odnosi se na dostavu kolača (torti) na adresu pod sloganom: "Obradujte svoje najdraže".

BH dijaspora  koja je je nezaobilazan faktor našuh života može sada da obraduje svoje najmilije samo jednim pozivom na dobro poznate brojeve našeg malog ali skromnog biznisa.

Šta je Vaš moto u životu?

Samo rad rad i rad, te cjelokupna porodica aktivna pa tako kćerka Sara koja je prvi razred Ekonomske škole već je uključena u fakturisanje i knjiženje,mali sin Idriz je zadužen da pomogne vozačima te štampa etiketa.

Supruga je šefica proizvodnje.Arnel je Generalni direktor i radi sve poslove od vožnje do administracije (knjiženja ,trazenja tržištu) i drugi poslovi.
Veoma bitan nam je i šura Rusmir koji je šef Slasticarne Korzo koji je od prvog dana sa nama.

Vaš cilj?


Cilj nam je u narednoj godini proširiti prodajne kapacitete i otvaranje još nekoliko poslovnih jedinica te neizbježno a nama veoma drago povećanje plata radnicima i još bolje uslove za radnike jer sretan i zadovoljan radnik je naš najveći prijatelj.

 

https://www.facebook.com/korzo.klokotnica/

Doboj Istok Klokotnica,tri Alije izetbegovića , Doboj, Bosnia and Herzegovina

035 720-787