Užas na Voždovcu: Pucao na đake dok su imali čas fizičkog, pogođen dječak

.
Pronađena je dijabola, na osnovu čega se sumnja da je hitac ispaljen iz vazdušne puške

Pedagog škole pozvao je policiju oko 15.45 sati kako bi prijavio da je nepoznato lice ispalilo više dijabola iz vazdušne puške, povrijedivši pritom jednog učenika.

 

Učenik A. V. (14) je, naime, pogođen u nogu, poslije čega je, u pratnji roditelja, odvezen kod ljekara.

 

Kako javlja "Telegrafov" reporter s lica mesta, pred kraj časa djeca su bila u dvorištu. Jednog od dječaka iznenada je zaboljela noga, te je otišao do kupatila, gde je primijetio da krvari.

 

On je slučaj prijavio nastavnici, pa je odveden u Dom zdravlja, gde je ustanovljeno da je zadobio lakšu tjelesnu povredu. O svemu su odmah obaviješteni roditelji.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, pronađena je dijabola, na osnovu čega se sumnja da je hitac ispaljen iz vazdušne puške.

 

Prema nezvaničnim informacijama, ovom prilikom povrijeđeno je još jedno dijete, kojem je dijabola okrznula vrat. Ipak, dijete je dobro, samo je uplašeno zbog situacije u kojoj se našlo. Projektil je okrznuo i jednu asistentkinju u školi u predijelu leđa, ali prošla je bez povreda.

 

Roditelji su, kako kažu za "Telegraf", šokirani ovim što se dogodilo, jer škola važi za jednu od najboljih na Voždovcu. Oni ističu da je u pitanju miran kraj, te da se ovako nešto do sada nije događalo.

 

Sva djeca su dobro, ali su se našla u neočekivanoj situaciji.

 

Napadač nije bio na području škole i provjerava se odakle je mogao da puca. Sumnja se da je na djecu pucano iz pravca Umčarske.

 

Direktor škole Dragan Stanković rekao je za Telegraf da je istraga u toku.