Užas u Crnoj Gori: Djevojčice vezane i pretučene u učionici?

.

Uprava Osnovne škole "Mirko Srzentić" u Petrovcu u Crnoj Gori ispituje šta se prije nekoliko dana dogodilo u učionici te obrazovne ustanove i da li je grupa dječaka zlostavljala dvije djevojčice.

To su Vijestima u petak saopćili iz više izvora, navodeći da je zbog tog slučaja zakazana i vanredna sjednica Nastavničkog vijeća.

Iz Uprave policije je jučer rečeno da im slučaj nije zvanično prijavljen.

Iako su informacije o tom događaju šture, svi sagovornici sa kojima su novinari Vijesti razgovarali potvrdili su jedno - provjerava se da li su djevojčice vezivane, a potom i pretučene.

Jedan od sagovornika rekao je da je prije tog slučaja neko od učenika djevojčicama dao "snus"- vlažni rezani duvan, zapakovan u malim vrećicama koji nije droga i koji je popularan među tinejdžerima u regionu.

"Ispitujemo incident koji je prijavljen. Uzimaju se izjave od svih aktera, a zakazana je i sjednica Nastavničkog vijeća. U školi je pokrenuta interna procedura, a slučaj je prijavljen i policiji", rečeno je u upravi škole.

Policija je, prema dosadašnjim informacijama, za incident u učionici saznala tek kada su inspektori tragom interesovanja redakcije posjetili tu obrazovnu ustanovu.