Užas u Detroitu: Djevojčica (12) polila kiselinom učenicu (11)

.
Njen bratić se posvađao s 12-godišnjom djevojčicom

 

Teške tjelesne povrijede zadobila je 11-godišnja Deaira Samers nakon što ju je 12-godišnjakinja polila kiselinom na igralištu osnovne škole Vernor u američkom Detroitu.

Slučaj se dogodio 9. jula, a djevojčica je bila sa svojom braćom, sestrom i bratićem u parku. Njen bratić se posvađao s 12-godišnjom djevojčicom.

Deaira je u međuvremenu otišla s igrališta, ali je zaboravila svoju torbicu, pa se vratila. Iako nije učestvovala u svađi, 12-godišnja djevojčica je noseći flašicu kiseline prišla 11-godišnjakinji i po njoj prolila tekućinu.

Žrtva je zadobila opekotine drugog i trećeg stepena po rukama, leđima i nogama.

Prema pisanju tamošnjih medija, majka 11-godišnje djevojčice Dominik Samers rekla je kako je vidjela da je 12-godišnjakinji majka dala tekućinu u flašici, te im je rekla: "To je zato što ste dirnuli u moju kćer".

Djevojčici (12) će se suditi za napad s namjerom nanošenja teških tjelesnih povrijeda. U subotu je održano prvo ročište, u utorak drugo.

Određena je kaucija od 10.000 dolara. Osim toga, 12-godišnjakinja ne smije imati nikakav kontakt s Deairom ili drugim svjedocima, prenosi "Fenix".

Tužilac distrikta Vejn, Kim Vorti opisala je situaciju "zabrinjavajućom".

- Ovo je izuzetno zabrinjavajući skup optužbi. Takve brze, strašne odluke mogu doživotno uticati na druge. Za to nema opravdanja - rekla je tužilac.

Foto: Twitter