Užas u Hrvatskoj: Djevojci godinama davao GHB pa ju silovao i sve snimao

,

Šestogodišnja "veza" s djevojkom koju je upoznao preko Facebooka i s kojom je u konačnici radio u jednom poznatom trgovačkom centru u središnjoj Hrvatskoj, 37-godišnji muškarac odlučio je pretvoriti u pravu jezu.

Osam krivičnih djela

Povjerenje koje mu je intimna partnerica dala iskoristio je na odvratan način. Tokom proteklih pet godina davao joj je opojne supstance poput GHB tzv. droge za silovanje, od koje je ona bila obamrla i polusvjesna svega.

I upravo tu njenu bespomoćnost koristio je za seksualne odnose koje je snimao mobitelom.

Sukus svega je osam krivičnih djela protiv spolne slobode te mu prijeti višegodišnji zatvor. A ono što mu ne ide u prilog su video snimke koje je snimao.

Od njega je policija oduzela mobitel i računalo te pronašla ukupno 106 GB materijala odnosno 8275 datoteka raznih fotografija i videozapisa većinom seksualnog sadržaja s njima dvoje u glavnoj ulozi.

No, među njima je pronađeno i spornih 18 fotografija i 14 video uradaka.

Prijateljici s kojom je odrasla, oštećena se proteklih godina činila "kao da ju je dečko programirao kao robota".

Porekao krivnju

Nije više bila vedra, nije imala stav i nije imala privatnost jer, kako je opisala istražiteljima, 37-godišnjak ju je kontrolirao, branio joj izlaske, pregledavao mobitel i društvene mreže...

Osumnjičeni je porekao krivnju navodeći tek da je s djevojkom znao imati spolne odnose pod utjecajem droga. I da je sve to bilo uz obostrani pristanak kao i da su se uz njezin pristanak snimali.

Prema krivičnoj prijavi, na korištenje droge ju je nagovorio on kako bi se bolje osjećala, a kako je bila ošamućena sjeća se da je odnos bio grub i da ju je pritom i davio. Sve je to snimao i potom joj te snimke dan kasnije i pokazivao.

Višegodišnje seksualno iskorištavanje ju je dovelo do toga da živi u strahu.

Početak suđenja, nakon podignute optužnice i dva mjeseca provedena u istražnom zatvoru, osumnjičeni čeka na slobodi.

 

Foto: X