UŽIVO EUROBASKET Zmajice vode protiv Hrvatske nakon prve četvrtine

basketba

SARAJEVO, (Patria) - Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 18 sati igra meč za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva protiv Hrvatske. 

Naša reprezentacija nije iskoristila prvu priliku za četvrtfinale, a poražene su od Slovenki 91:81

Razvoj susreta pratite na stranicama Patrije uživo

Q1

Meč BiH - Hrvatska je počeo, prvi napad ima reprezentacija Hrvatske.

-2 Prvi poeni poeni postignuti su sa linije za slobodna bacanja, da bi kod 2:1, Delić postigla tri poena, a Hrvatska uzvratila šutom za dva, pa je trenutno 5:3 za Zmajice. 

-5 Hrvatska vodi 11:5 nakon serije od 8:0, selektor Bosne i Hercegovine traži prvi time out.

Četiri minute do kraja Hrvatice vode 14:8 i izgledaju samouvjerenije. Ali Jones na s ponovo vraća na minus četiri.

-3 Nakon slobodnih bacanja Anđele Delić BiH se primakla na 12:14 i odigrale loš napad, pa je Hrvatska otišla na plus 5. Ipak, uspjele smo se vratiti serijom 4:0 i sada je time out zatražila klupa Hrvatske kod rezultata 17:16 za njihovu selekciju.

-1 Šesdeset sekundi do kraja rezultat je 18:18, a naša reprezentacija ima napad. Ipak, nakon tri uzastopna šuta Zmajice nisu povele. Ostalo je 37 sekundi i Hrvatice kreću u napad. Tri sekunde prije kraja Jones je izborila prekršaj i pogodila polovično. Na kraju prve četvrtine naše košarkašice vode 19:18.

Q2

Na početku druge četvrtine obje selekcije nisu iskoristile prvi napad, pa je rezultat nepromijenjen.

-8 Hrvatska je postigla jedan koš u nastavku i vodi 20:19, dok Zmajice imaju manjih problema s realizacijom napada i šutem.