Uznemiravanje građana u Cazinu

cazin
U proteklih 24 sata na području Grada Cazin smo prikupili i obradili informacije o slijedećim pojavama i događajima:

 

Izvještaj policijske stanice Cazin

Krivična djela:

16:10 sati Miostrah ugrožavanje sigurnosti građana

Javni red i mir:

23:00 sati Kličići uznemiravanje građana putem telefona

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin

Opis: Nije bilo intervencija.

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja

Pregleda: 62 Korištenje saniteta 5 puta

Vodosnabdijevanje

Snabdijevanje vodom uredno. (JKP VODOVOD)

Elektrosnabdjevanje

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin, nema najvaljenih obustava električne energije za 19.05.2023. godine za područje grada Cazin.

Komunalne usluge

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Stanje na cestama 19. 05. 2023. u 06 : 30 sati

Na magistralnom putu Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (u mjestu Špilja) i dalje je, zbog izlijevanja vode na kolovoz, obustavljen saobraćaj. Padavine su prestale, nivo rijeka polako opada, ali i dalje u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni upozoravamo na mogućnost novih klizišta, kao i na odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vodostaj Mutnice „Poplave“

Vodostaj 06:00 sati Mutnica 230 cm –u opadanju. (vizuelno izviđanje) Stanje vodotoka: Nivo vodotoka na području Grada Cazin su u fazi povlačenja vode u korita bez daljeg ugrožavanja stambenih, pratećih objekata i poljoprivrednih parcela. Stanje saobraćajnica:Svi putni pravci su prohodni od regionalnih,magistralnih i lokalnih puteva na području Grada Cazin. Stanje mostova/propusta:Zatvoren most u Mutniku naselje Pervizi za saobraćajnu komunikaciju zbog oštećenja mosta. Komisije za procjenu šteta usljed poplava i snimanje stanja klizišta jučer su izašli na teren i u toku dana nastavljaju sa svojim aktivnostima.Po povlačenju vode stambeni i prateći objekti bit će dezinfikovani i tretirani od strane Doma zdravlja Cazin i veterinarske stanice Cazin.Zbog padevina došlo je do aktiviranja starih i novih klizišta. Građanima ugroženim od poplava podijeliti isušivači za vlagu s ciljem stvaranja uslova za stanovanje u prizemnim spratovima.

Autobusni saobraćaj

Prevoznici imaju dozvolu vršenja prevoza.

Temperatura: u 07:00 08 °C Pritisak: 1021 mb 98 %

Neeksplodirana ubojna sredstva NUS 0