Uzrok je kratki spoj: Detalji eksplozije u Kantonalnoj bolnici

Kb
U prijepodnevnim satima u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić došlo je do eksplozije, a tu vijest za portal Cazin.net potvrdio je potparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, Ale Šiljdedić.

"Mi smo imali prijavu u 11:15 iz Kantonalne bolnice, da je na odjelu Mikrobiologije došlo eksplozije na aparatu za stabilizaciju biološkog materijala, te da je pričinjena materijalna šteta na aparatu i prostoriji" - kazao je Ale Šiljdedić za portal Cazin.net, te je dodao da nema povrijeđenih u eksploziji. 

U detaljima eksplozije se navodi da je medicinski radnik stavio aparat u pogon, te je došlo do kratkog spoja i do eksplozije unutar aparata, što je rezultiralo oštećenjem samog aparata i prostorije, a prema informacijama oštećen je i dio vanjskog dijela same bolnice. 

Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona i protivpožarni inspektor, koji su pokupili tragove, te se čeka očitovanje protivpožarni inspektora i komisije za utvrđivanje kako je došlo do eksplozije na ovome aparatu, rekao je Šiljdedić. 

KB