V. Kladuša: Za vrijeme prometne gužve, teretna vozila nakratko isključiti iz saobraćaja radi sprečavanja rizičnih preticanja

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:30 do 10:30h trafopodručje Kumarica,

od 11:00 do 13:00h trafopodručja Marjanovac 1 i 2,

od 11:30 do 12:30h trafopodručje Vrnograč Grad,

od 13:00 do 15:00h trafopodručje Gradina 1,

od 14:00 do 15:00h trafopodručje Mekote 2.

Na ostalom području, isporuka električne energije je uredna.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Saobraćajnih nezgoda nema evidentiranih.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se javilo 45 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Samra Alibegić.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 26. august:

Dani vikenda su pred nama tako da do kraja dana očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada primijete da se iza njih formirala duža kolona vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova danas su planirane obustave saobraćaja u terminima od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas će veći dio dana preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, ali ne posve stabilno vrijeme. U Bosni će dio prijepodneva biti dosta magle po kotlinama. U poslijepodnevnim satima se očekuju prolazni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

Povremeni pljuskovi uslovit će loše biometeorološke prilike, koje će kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti. Preporučljivo je reducirati aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.