Valentin Incko posjetio premijera KS Marija Nenadića

asd
Visoki predstavnik je tokom ove posjete iskazao zadovoljstvo saradnjom Vlade Kantona Sarajevo i Ureda visokog predstavnika

Visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) danas je posjetio Vladu Kantona Sarajevo, gdje je razgovarao sa premijerom Kantona Sarajevo Marijom Nenadićem povodom dugotrajne i uspješne saradnje sa Vladama Kantona Sarajevo.  

Visoki predstavnik je tokom ove posjete iskazao zadovoljstvo saradnjom Vlade Kantona Sarajevo i Ureda visokog predstavnika tokom kratkog mandata Vlade na čelu sa premijerom Nenadićem, od marta do decembra ove godine.

Premijer Nenadić je informisao visokog predstavnika o ostvarenim rezultatima, a tokom sastanka razmijenjene su i informacije i stavovi o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u KS, sa naglaskom na probleme vezane za borbu protiv koronavirusa, pitanjima pravosuđa i uprave, ali i brojnim drugim pitanjima vezanim za realizaciju programskih aktivnosti Vlade KS.

Premijer Nenadić informisao je visokog predstavnika o svojim namjerama i tekućim aktivnostima vezanim za transparentan i odgovoran prenos nadležnosti trenutne Vlade na buduću vladu, pri čemu je premijer najavio punu podršku budućem mandataru i članovima nove vlade. On je naglasio da je od izuzetnog značaja da se proces realizira što brže, transparentnije i “protočnije”, kako bi građani Kantona Sarajevo što manje osjetili posljedice tih promjena.

Visoki predstavnik se zahvalio premijeru Nenadiću i poželio mu uspjeh u budućoj karijeri.

Image
tzj