Valentin Inzko dobitnik 'Prvoaprilske nagrade – Biramo najgore'

Inzko
Valentin Inzko, Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, prvi je dobitnik “Prvoaprilske nagrade – Biramo najgore” portala BHDINFODESK iz Birminghama.

 

Redakcija portala BHDINFODESK s ciljem boljeg i humanijeg društva u Bosni i Hercegovini pokrenula je polovinom januara dodjelu “Prvoaprilske nagrade – Biramo najgore” gdje je na jedan "ozbiljno satiričan" način željela ukazati na pojedince i organizacije koji su svojim neradom, nedjelovanjem i neadekvatnim ponašanjem tokom 2020. godine doprinijeli da bosanskohercegovačko društvo bude onakvo kakvo trenutno jeste.

U tom periodu čitaoci portala i Facebook stranice BHDINFODESK nominovali su mnoge, konkurencija je bila zaista velika. Na listi su se našla imena svih aktulenih političara u Bosni i Hercegovini.

Ipak, najveći broj čitalaca izjasnio se da je “Prvoaprilsku nagradu – Biramo najgore” za dugogodišnju iskazanu zabrinutost za stanje u Bosni i Hercegovini zaslužio Valentin Inzko. 

Uz to, za ovo "prestižno" priznanje nominovala ga je i građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” zbog "maestralnog driblinga" bosanskohercegovačke javnosti i njene dijaspore, prilikom nenametanja Zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici!

Zbog zdravstvene situacije u cjelom svijetu, redakcija portala BHDINFODESK će nagradu dr. Valentinu Inzku uručiti elektronskim putem.