Monstruozan snimak izašao na vidjelo: Vaspitačica zlostavljala dijete, pa izmislila gnusnu laž

Protiv dvije radnice dnevnog boravka za djecu podignute su optužnice

Protiv dvije radnice dnevnog boravka za djecu u Misuriju podignute su optužnice nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak u kojem se vidi kako zlostavljaju mališane.

Vilma Braun (Wilma Brown, 27) iz Misurija, optužena je za zlostavljanje četverogodišnjeg djeteta koje se desilo unutar kabineta dnevnog boravka za djecu. Kako se navodi, ona je djevojčicu bacila toliko jako da je ono zaradilo povrede na glavi koje su morale biti sanirane sa devet šavova, a čitav incident je roditeljima prijavila kao nezgodu koja se dogodila tokom pada djeteta.

Međutim, nekoliko dana poslije incidenta, pojavio se video-snimak koji je otkrio monstruoznu istinu, nakon čega je protiv nje podnijeta prijava i izdat je nalog za njeno hapšenje.

Optužnica je podignuta protiv još jedne radnice, Ariane Silver (22), koja je u izdvojenom incidentu koji se desio krajem februara jako stisnula ruku četverogodišnje djevojčice da joj je probušila kožu, da bi je nakon toga vukla po kabinetu držeći je za ruke tako da su joj noge visile u zraku.

Silver je zbog ovog zločina zatvorena, a kaucija predviđena za njeno puštanje na slobodu iznosi 50.000 dolara, kako prenosi Dnevni Avaz.