Vatrogasac iz BiH na požarištu klanjao namaz,uputio dovu dragom Allahu da spusti kiši i zaista, kiša je pala

.
U Hercegovini je posljednjih dana izbilo više požara. Onaj u Blidinju je tako ugašen, uz pomoć vatrogasaca, volontera te kiše, dok je aktivan iznad sela Borak, nedaleko od Konjica.

“Cijelodnevnim radom na požaru iznad Boraka danas smo nakon 15 dana žestoke borbe sa šumskim požarom dočekali kišu.

Požar je počeo iznad regionalnog puta Boračko jezero-Glavatičevo, a uzrok nastanka požara je ljudski faktor. Požar je nastao čišćenjem privatnog imanja i proširio se u borovu šumu prema selu Dolovi.

U gašenju požara pored Protivpožarne jedinice Šumarsvo Prenj, učestvovali su i Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic, s kojom smo, kao i uvijek imali odličnu saradnju, te Civilna zaštita Konjic i Oružane snage BiH koje su pomagale gašenjem helikopterima.

Požar još nije završen, kiša jeste pala, ali požarište se mora posmatrati i pratiti još nekoliko dana”, naveli su vatrogasci ovog područja.

A od nekoliko slika, posebnu pažnju je izazvao vatrogasac koji je i tokom gašenja požara, pronašao vrijeme i klanjao namaz u požarištu iznad Boračkog jezera.

Kako je Bobar istakao za portal “Avaza” molio je dragog Allaha da pošalje kišu.

Jedan cijeli period, tako da kažem, na svim dijelovima je bilo oblačno, samo nije bilo tu gdje smo mi gasili požar. Zvali su nas, pitali da li pada kiša kod nas, a kod nas je faktički sunce grijalo. Nije niko mogao da vjeruje. Na tom mjestu nije padala kiša cijeli dan. Pred sami mrak klanjao sam namaz i uputio sam dovu dragom Allahu da spusti kiši i zaista, kiša je pala – ispričao nam je Bobar.

 

Foto:Titox.net