Vatrogasci su jučer gasili zapaljeni dimnjak na porodičnoj kući u Maloj Kladuši

sa

Vatrogasci su jučer gasili zapaljeni dimnjak na porodičnoj kući u Maloj Kladuši. Intervencija je trajala od 17.50h do 18.35h, rekao nam je dežurni Grahović.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata, a stanje dvoje pacijenata zahtijevalo je dalje upućivanje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Aida Dedić i Abdulah Fazlić.

 Isporuka električne energije je uredna, kažu nam u Elektrodistribuciji, Poslovnici Velika Kladuša.

 Prema informaciji iz JKP “Vodovod i kanalizacija”, vodosnabdijevanje je stabilno.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 22. februar:

 Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Poledica je moguća u jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle.

Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Simin Han-Banj Brdo, Rogatica-Ustiprača, Crna Rijeka-Jajce, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, bez obzira na povoljne vremenske uvjete.

Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), zbog čega će se saobraćati naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara). Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

 Biometeorološke prilike i dalje su povoljne u cijeloj Bosni i Hercegovini. Porast temperatura zraka i duži sunčani intervali, uz bolje raspoloženje, djelovaće motivirajuće na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Obzirom na neuobičajenu toplinu tokom dana, poželjno je laganije se odjenuti prilikom boravka na otvorenom i ne provoditi jače fizičke aktivnosti.

Foto:Ilustracija