Vatrogascima u Velikoj Kladuši pune ruke posla nakon jučerašnjeg nevremena

asd
Velikokladuški vatrogasci imali su više intervencija tokom jučerašnjeg dana na uklanjanju oborenih stabala sa ceste, ali najduže je trajala intervencija na sklanjanju lima koji je vjetar odnio sa hala Saniteksa. Ova intervencija je trajala od 11.00 do 12.00h, rekao nam je dežurni Dizdarević.

Kako informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode je uredna.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, saznajemo iz JKUP „Komunalije“.

Jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 70 pacijenata, a jedan je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Amra Zulić i Kasim Selman.

Gužve na graničnim prijelazima, kod Šćepan Polja čeka se više od sat vremena

Ljetna sezona i godišnji odmori uzrokuju kontinuirane gužve na graničnim prijelazima. Jutros je to posebno izraženo na Graničnom prijelazu Šćepan Polje, prema Crnoj Gori, gdje se za prolaz čeka više od sat vremena.

Kako javljaju iz BIHAMK-a pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine i na graničnim prelazima: Hum, Deleuša, Zupci, Bosanska Gradiška i Gradina. Na graničnom prelazu Velika Kladuša ovog jutra slabiji je intenzitet saobraćaja.

I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, a vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Kladuško ljeto ulazi u samu završnicu

U okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ večeras od 20:30h u Parku Omladinske radne brigade „7 Sekretara SKOJ-a“, prisutnu publiku zabavljaće Don Al Deen & Sado. U parku su postavljeni i prodajne kućice i štandovi na kojima velikokladuški ugostitelji, slastičari i poljoprivredni proizvođači posjetiocima nude i prodaju svoje usluge i proizvode. Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h. Obustava saobraćaja predviđena je svakim danom do 08. augusta.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana moguć je poneki lokalni pljusak u Bosni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

Biometeorološke prilike će biti i dalje nepovoljne većim dijelom dana. Tegobe kod hroničnih bolesnika će se smanjiti, a od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, dekoncentracije. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Opća slika nešto bolja u odnosu na prethodne dane.