Večeras u Bihaću tribina Koalicije Država- u Cazinu u organizaciji Grada

321
U susret Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Prvom martu, širom naše države se održavaju svečane tribine i časovi historije na kojima se govori o ovom, jednom od najvažnijih dana u historiji BiH.

Juče je održana velika svečana tribina u Prijedoru, na kojoj su učestvovali brojni predstavnici političkog života BiH i USK.

Večeras će su Cazinu, u organizaciji Grada Cazin biti održana svečana tribina. U Bihaću, u isto vrijeme, u 18 sati, u Muzeju AVNOJ-a, održaće se tribina s nazivom Budućnost države Bosne i Hercegovine.

Ovu tribinu organizira Koalicija Država koju čini više političkih stranaka iz BiH, među kojima i Nezavisni blok Senada Šepića i Platforma za progres Mirsada Hadžikadića, te pokreta građana i nezavisnih zastupnika sa svih nivoa vlasti.

Zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH ispred cijele koalicije je Mirsad Hadžikadić, a koalicija Država imaće zajedničke liste za sve nivoe vlasti na narednim, općim izborima. Na tribini Države u Bihaću večeras će govornici biti: Mirsad Selmanović, Senad Bajrić, Jusuf Arifagić, potpredsjednik Platforme za progres i privrednik iz Kozarca, te Senad Šepić, predsjednik

Nezavisnog bloka i jedan od lidera koalicije Država.

Zanimljivo je da će se u isto vrijeme večeras u Tuzli održati još jedna tribina koalicije Države, a na njoj će govoriti lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić, Adis Arapović, lidera pokreta RED i Ninoslav Sušilović, lider Posavske stranke koja je također članica Koalicije Država. Iz organizacionog odbora su potvrdili da je tribina otvorenog tipa i pozvali građane da prisustvuju.