Vedad Herco dio je zajednice koja se bavi pozitivnim temama i razvojem: Mladi brezanski poduzetnik građanima donirao 1.000 zaštitnih maski

asd
Mladi brezanski poduzetnik Vedad Herco 12. februara uručio je 1.000 zaštitnih maski i antibakterijskih vlažnih maramica Općinskom načelniku Vedadu Jusiću. Donacija je pomoć zaposlenima u Domu zdravlja, odgojno-obrazovnim ustanovama, kao i građanima Breze u vrijeme kada pandemija koronavirusa još uvijek ne posustaje.

Odlučan u namjeri da napravi novu vrijednost, odvažni Herco je u najgorem valu pandemije COVID-19, tokom marta 2020. godine, pokrenuo vlastiti mali biznis u okviru Samostalne obrtničke radnje “Vedo” u kojoj je osnovni predmet poslovanja djelatnost pakiranja.
 
I pored velikog trenda iseljavanja i zapošljavanja u inostranstvu, u Brezi postoji puno mladih ljudi koji ne žele biti dio tog trenda već rade na sebi, podizanju vlastite vrijednosti i sposobnosti, izgrađujući se kao individue. Izuzetno zadovoljstvo pruža mi činjenica da je Vedad Herco dio zajednice koja se bavi pozitivnim temama i razvojem”,
rekao je načelnik Jusić.

Herco svoje kratkoročne ciljeve ostvaruje svakodnevno i smatra da će pojedinci koji ne odustanu od sebe zasigurno otkloniti sve prepreke koje im se nađu na putu.

Image
ewf