Velika Kladuša: Crveni križ organizira redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi

-

U protekla 24h evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira. Prema informaciji iz Policijske stanice, nema prijavljenih krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda.

Vatrogasci bilježe jednu manju intervenciju, a radilo se o skidanju mačke sa drveta u Trnovima. Ova intervencija, prema riječima Subašića, trajala je od 08.40h do 09.35h.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Amra Zulić.

Isporuka električne energije je stabilna. Nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Najavljeno za danas:

Crveni križ općine Velika Kladuša danas u periodu od 9 do 12 sati u prostorijama Doma zdravlja Velika Kladuša organizira redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Krv mogu dati osobe od 18 do 65 godina starosti.

U organizaciji Atletskog kluba „Krajišnik“ danas će biti održana tradicionalna sportska manifestacija, 22. izdanje Šumatačkog krosa, koji je jedan od najstarijih sportskih događaja, ne samo na području Velike Kladuše i USK-a, već i Bosne i Hercegovine. Sportski događaj u Šumatcu počinje u 09:30h.

U cazinskoj MZ Pećigrad danas će s početkom u 12:00h biti održana tradicionalna manifestacija “Pećka kestenijada”.

Međunarodni dan bijelog štapa se svake godine obilježava 15. oktobra od 1964. godine. Dan bijelog štapa je međunarodni dan čiji je cilj podići svijest u cijelom društvu o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba kao i obavezama zajednice prema njima. Slijepim osobama nije potrebno sažaljenje već osiguranje mogućnosti da ravnopravno sudjeluju u svim aktivnostima koje su u njihovoj mogućnosti i u mogućnosti zajednice.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a upozoravamo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (na lokalitetu Ripča).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni prije podne umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, smanjenje oblačnosti i sunčanije. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura od 17 do 22, na jugu do 24 stepena.

Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka povoljno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije u odnosu na ostatak dana. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati manje probleme hroničnim bolesnicima. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.