Velika Kladuša: Hitna služba pružila je zdravstvenu pomoć za 44 pacijenta

safa

– Katolici danas proslavljaju najveći svoj blagdan Uskrs, a tim povodom Radio Velika Kladuša svim svojim slušaocima koji obilježavaju ovaj praznik želi da ga provedu u miru, dobrom zdravlјu i raspoloženju, te da radost Uskrsa podijele sa svim lјudima dobre volјe.

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu pomoć za 44 pacijenta. Dežurni doktori bili su Kasim Selman i Mustafa Hodžić.

– Prema riječima dežurnog Kapića, velikokladuški vatrogasci u protekla 24h zabilježili su 5 intervencija na požarima koji su zahvatili njive i šume u Šabićima i Vejincu, kao i tri različite lokacije u Ponikvama. Intervencije su počele u 11:12h, dok je posljednja okončana u 1:30h.

– Prema informaciji iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, dio naselja Poljice i Ponikava je bez električne energije. Problem će biti otklonjen tokom dana.

– Poljoprivredne apoteke „Komunalija“ još danas organiziraju akcijsku prodaju roba iz njihovog širokog asortimana. Prodaja će se održavati ispred Gradske sportske dvorane, od 09.00h do 16.00h.

– U većem dijelu Bosne i Hercegovine trenutno se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu. Kiša pada u zapadnoj Bosni i ponegdje u Hercegovini, ali su meteorolozi najavili padavine i u ostatku zemlje. Iz BIHAMK-a upozoravaju na povremeno jake udare vjetra, posebno u jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

– Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni u nizinama slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 °C.

– Biometeorološke prilike su nepovoljne, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. Pogoršanje vremena će kod meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. U Hercegovini će opća slika biti nešto ljepša, ali uz buru i neuobičajeno hladno vrijeme za ovaj dio godine. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

– 16. je dan mjeseca ramazana. Vrijeme iftara je u 19.51h.