fbpx Velika Kladuša je danas grad hafiza Kur'ana Časnog

Velika Kladuša je danas grad hafiza Kur'ana Časnog

Home

Velika Kladuša je danas grad hafiza Kur'ana Časnog

Nesvakidašnji program obilježavanja 107. godišnjice udruženja Ilmijje BiH će biti upriličen u Medžlisu IZ Velika Kladuša.

Naime, 27. hafiza iz cijele Bosne i Hercegovine će u svih 27 džamija Medžlisa IZ Velika Kladuša u petak, 20.9.2019. održati hutbe i predvoditi džumu namaz, a iza akšam-namaza istog dana bit će upriličena svečanost Večer Kur'ana na kojoj će uzeti učešće hafizi Kur'ana Časnog, a koja će se održati na Starom gradu u Velikoj Kladuši.

 

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić će održati hutbu u Gradskoj džamiji u Velikoj Kladuši i prisustvovati svečanosti Večer Kur'ana i prigodnim obraćanjem uveličati ovu posebnu svečanost.

 

Pored hafiza koji će održati hutbe i predvoditi džumu namaz, na programu Večer Kur'ana će kao poseban gost-učač učestvovati i kurra hafiz Aziz-ef. Alili, hor ilahija Muftijstva bihaćkog i drugi gosti.

 

Pozivamo sve ljubitelje lijepog učenja da u petak, 20.9.2019. godine budu dio ove nesvakidašnje svečanosti u organizaciji glavnog odbora udruženja Ilmijje BiH, a domaćin ovog događaja je osnovni odbor Ilmijje Velika Kladuša.

 

Udruženje Ilmije je udruženje koje okuplja imame, muderise i muallime, te profesore islamskih nauka i svu ulemu – intelektualce koji govore, pišu i tumače vjeru. Osnovano je 1912. godine u cilju zaštite prava uleme, te unapređenje njihovog statusa u svakom pogledu. U svojoj dugoj tradiciji udruženje Ilmije je odigralo značajnu ulogu u podizanju ulemanskog statusa, kao i u unapređenju rada vjerskih službenika i jačanju intelektualne, obrazovne i odgojne dimenzije Islamske zajednice i našeg naroda u cjelini.

(PR Muftijstvo Bihać)

Objavio: Čet, 19/09/2019 - 23:15
Back to top