Velika Kladuša: Jedno krivično djelo prijavljeno je Policijskoj stanici Velika Kladuša

servisne informacije
Nove servisne informacije.

 

– Javni red i mir nije narušavan. Saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 – Vatrogasna jedinica je imala mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Subašić.

– Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se obratilo 48 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Aida Dedić i Arnela Čokić.

– Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

– Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

 – Svjetski dan srca obilježava se 29. septembra, a tema ovogodišnjeg dana srca je „Use heart for every heart“. Cilj obilježavanja Svjetskog dana srca jest osvijestiti populaciju o kardiovaskularnim bolestima.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 29. septembar:

 – Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BiH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

– Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24 °C.

– Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Uz stabilnije vrijeme, opća slika će biti ljepša u centralnim dijelovima zemlje. U Hercegovini, Krajini i dijelu Posavine, povremeni pljuskovi mjestimično praćeni južinom, remetiće osjet ugode i uzrokovati djelimično jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, iscrpljenosti, nervoze, u noći problemi sa snom.