Velika Kladuša: Muž stavio masku na glavu, napao ženu pa pobjegao, kasnije se vratio na “mjesto zločina” gdje je i uhapšen

.
Velika Kladuša: Muž stavio masku na glavu, napao ženu pa pobjegao, kasnije se vratio na “mjesto zločina” gdje je i uhapšen

 

Nesvakidašnja situacija se dogodila jučer na području Velike Kladuše.

Policijskoj stanici Velika Kladuša obratila se E.J. (37) koja je prijavila da je nepoznata osoba ušla u njenu kuću te je fizički napala. Naime, kako tvrdi E.J. (37) osoba je je na glavi imala masku, a nakon što je nasilu ušla u kuću, ista osoba je nekoliko puta udarila u predjelu glave, a nakon toga izvrijeđala.

Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša zatekli su E.J. (37) na prijavljenoj adresi, dok je nepoznata osoba već ranije pobjegla u nepoznatom pravcu. Policijski službenici su uzeli izjavu od E.J. (37), a na licu mjesta je zatečen i njen muž E.D. (34). Nakon što su policajci i od njega uzeli izjavu, zaključili su da se izjave ne podudaraju u pogledu samog događaja.

 

Naknadnim radnjama, policijski službenici pronašli određene tragove na odjeći kod E.D (34), te je ustanovljeno da je on taj koji je napao E.J. (37).

 

E.J. (37) je upućena u Dom zdravlja kako bi joj ukazana liječnička pomoć, dok je E.D. (34) lišen slobode zbog KD „nasilje u porodici“.