Velika Kladuša: Obustava saobraćaja Bihać- Bosanski Petrovac

velika kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije u trafo-području Podzvizd 2. Prekid je najavljen od 09:00 do 16:00h. Na ostalom području, elektronapajanje je stabilno.

Kako informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

Aktivnosti po pitanju odvoza komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam u JKUP „Komunalije“.

"Vatrogasna jedinica bilježi jednu intervenciju u protekla 24h" - riječi su  dežurnog vatrogasca Grahovića. Radilo se o zapaljenju njive na lokaciji Samar – Veinac. Intervencija je trajala od 19.35h do 20.55h.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.  

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata. Upućivanja na dalje liječenje nije bilo. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog neophodnih radova od 10 do 11 sati, zatim od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati dolazi do obustava saobraćaja. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima nešto više oblaka se očekuje u Krajini i na sjeveru Bosne. Tokom dana u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu do 39 stepeni.

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, izraženijeg porasta temperature i pojačanog osjeta sparine, hronični bolesnici trebali biti oprezniji, reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problemi sa snom.