Velika Kladuša: Policajci izlazili jednom na teren zbog narušavanja reda i mira

a

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije na području općine Velika Kladuša prema sljedećem rasporedu:

od 09:30 do 10:30 sati trafopodručje: TMS-Seko.od 10:30 do 11:30 sati trafopodručje: Tuk 2, BF-Komerc, Autoservis, Polje 2, Klančine.od 11:30 do 12:30 sati trafopodručje: Tvornica plastične ambalažeod 12:30 do 13:15 sati trafopodručje: RP Polje, Biskvit, Dispanzer, TSH, Klaonica i Pržionica.od 13:15 do 14:00 sati trafopodručje: Rizvići, Drmaljevo 1, Drmaljevo 2, Hresna, Ponikve 2, Vapnara, Ponikve 3, Ponikve 1 i Ponikve 4.

Na ostalom području nema prekida u elektronapajanju.

 Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, vodosnabdijevanje je uredno.

 44 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja a četiri su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

 U protekla 24h PS Velika Kladuša prijavljeno je jedno krivično djelo. Javni red i mir nije narušavan. Nije bilo ni saobraćajnih nezgoda.

 Protekla 24h, prema riječima dežurnog Okanovića, bila su mirna za velikokladušku Vatrogasnu jedinicu.

 15. je dan ramazana. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:37h.

Stanje na putevima:

 U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog pada temperature u noćnim i jutarnjim satima na svim vlažnim dionicama, posebno u višim planinskim predjelima, moguće je formiranje poledice na kolovozu. Frekvencija vozila je pojačana posebno u blizini većih gradskih centara. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Promet putničkih vozila na većini graničnih prelaza protiče uz kraća zadržavanja.

– Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 14°C.

– Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. Malo ugodnije u odnosu na protekli period, stabilnije, uz blagi porast temperatura, koje će još uvijek biti neprimjerene ovom dijelu godine. Pri tome će u Bosni, osjetljivim osobama najveći problem predstavljati hladno i tmurno vrijeme, uz povećanu naoblaku i rijetke sunčane periode u drugom dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije u vidu blaže glavobolje, dekoncentracije, promjene raspoloženja. U Hercegovini, mada još uvijek prohladno, ipak uz ljepšu opću sliku, sa više sunca.