Velika Kladuša: Policijska postaja evidentirala 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira i čak pet saobraćajnih nesreća

Foto: Facebook
U jednoj nezgodi jedno lice zadobilo je teže, a jedno lakše tjelesne povrede. U preostalim saobraćajnim nezgodama zabilježena je materijalna šteta. Krivičnih djela nije bilo.

Katolici širom svijeta danas proslavljaju najradosniji praznik Božić. Povodom velikog kršćanskog praznika, Katoličkog Božića, svim našim sugrađanima i slušaocima katoličke vjeroispovijesti želimo sretan i veseo Božić sa željom da ga proslavite u sreći i okruženi najmilijima – Kolektiv Radija Velika Kladuša

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za ukupno 63 pacijenata. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Kasim Selman na dalje liječenje uputili su jednog pacijenta.

U COVID ambulantu javilo se 18 pacijanata, bez upućivanja.

Kako informiše dežurni Okanović, velikokladuški vatrogasci imali su jednu intervenciju gdje je jučer u Peckoj došlo do zapaljenja šume. Intervencija je trajala od 17:30h do 18:40h.

Tokom vikenda Fondacija za stipendiranje učenika i studenata „IMAN“ organizira niz aktivnosti. Fondacija „IMAN“ u subotu, 25. decembra po drugi put organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će biti organizirana u Domu zdravlja Velika Kladuša od 9:00h. Također, prvog dana vikenda u restoranu „Hurma“ od 18:30h bit će organizirano predavanje „SLOBODA I DISCIPLINA po uzoru na Montessori“ kojeg će prezentirati pedagogica i odgajateljica Emina Ćordić.

U okviru manifestacije „Kladuška zima 2021“ večeras je na programu „Slatka zima“, odnosno prezentacija tradicionalnih slatkih jela. Planiran je i nastup DJ –a. I ovaj slatko – muzički sadržaj najavljen je za 18.00h.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnom pravcu Mostar-Doljani, kao i na putevima na području Livna i Glamoča. Na dionicama u sjeverozapadnim krajevima upozoravaju na jake udare vjetra. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Božićni i novogodišnji praznici građanima uvijek ponude i nekoliko dodatnih slobodnih dana, a brojni državljani Bosne i Hercegovine upravo ovaj period godine koriste za dolazak u domovinu i obilazak rodbine, prijatelja i komšija. Samim tim, i ove godine su na graničnim prijelazima zabilježene velike gužve. Dok se na izlazima iz Bosne i Hercegovine može zabilježiti tek nekoliko automobila, na ulazima u državu formirale su se velike gužve. Prema onome što se može vidjeti na kamerama, najveće gužve na graničnim prijelazima bilježe se na sjeveru Bosne i Hercegovine. Gužve kreću već na graničnom prijelazu Maljevac, a nastavljaju se i duž cijele sjeverne granice Bosne i Hercegovine gdje se gotovo na svakom graničnom prijelazu mogu vidjeti velike kolone automobila.

Danas se u većem dijelu naše zemlje očekuje oblačno vrijeme sa kišom. U centralnoj i istočnoj Bosni padavine uglavnom u večernjim satima. Više padavina na sjeveru Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Dnevna temperatura od 6 do 12, u Hercegovini, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne do 16 °C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Pogoršanje praćeno padavinama, uz neuobičajeno visoke temperature i povremene jače udare juga, postepeno će zahvatiti cijelu zemlju. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Nešto ugodnije, uz niže temperature, biće u centralnim dijelovima zemlje, sa dolaskom noći i ovdje će se opća slika pogoršati.