Velika Kladuša: Policijska stanica je imala mirniju noć nego inače

.

 Dežurne doktorice u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša Indira Buvarević i Aida Dedić obavile su pregled 73 pacijenta, a jednog su uputile na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Prema riječima dežurnog vatrogasca Dizdarevića, Vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju. Radilo se o zapaljenju njive u mjestu Kudići. Intervencija je trajala od 14:10 – 15:35h.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i zapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 32 do 39 °C.

 Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Uz više svježine ugodnije će biti tokom jutra, potom su usljed intenzivnog i brzog porasta temperatura, kod osjetljivih osoba moguće izraženije tegobe već sa ranim poslijepodnevnim satima. Negativni efekti vremenskih prilika pojačavaće se sa odmicanjem dana. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi maksimalno reducirati boravak na otvorenom, te se pridržavati preporuka nadležnih službi.

Stanje na cestama

Frekvencija saobraćaja u ovim jutarnjim satima je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, a posebno u večernjim satima, očekujemo pojačan intezitet vozila. I danas će biti izrazito vruće, pa molimo sve vozače da tokom dužih vožnji prave češće pauze. Budite maksimalno oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i na vrijeme se informišite o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima.

Još danas je, zbog radova na asfaltiranju, obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka (dionica Dragočaj-Tunjice). Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros su kraća čekanja na izlazu iz BiH.