Velika Kladuša: Policijski službenici bilježe dvije saobraćajne nesreće

Velika Kladusa
Nema prijavljenih krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira.

„Vatrogasci su imali mirna protekla 24h“  –  rekao nam je dežurni Kapić.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć su se javila 84 pacijenta. Dežurni doktor Mustafa Hodžić na dalje liječenje uputio je jednog pacijenta.Na području općine Velika Kladuša elektrosnabdijevanje je uredno, informacija je iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

U Mjesnoj zajednici Podzvizd – Kose za danas je najavljeno održavanje traktorijade. Traktorijada će biti održana kod Benzinske pumpe „Tri brata“ sa početkom u 10.00h. Organizatori su pozvali sve ljubitelje poljoprivrede da se odazovu i uživaju u manifestaciji.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 28. novembar:

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Na dionicama uz rijeke Drinu, Bosnu, Spreču i Lašvu, kao i na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar (preko planinskog prevoja Oštrelj) magla smanjuje vidljivost, dok na putnim pravcima Bugojno-Kupres-Šuica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje iz BIHAMK –a upozoravaju na jake udare vjetra. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15°C.

Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina populacije biće lošijeg raspoloženja, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Opća slika će, od jutarnjih sati, biti lošija u Hercegovini, jugozapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, problema sa snom…

U drugom dijelu dana poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, sa noćnim satima osjet hladnoće postepeno će biti sve izraženiji.