Velika Kladuša: Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 45 pacijenata

Foto: Velika Kladuša
Dežurni su bili doktori Amra Zulić i Kasim Selman.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Okanovića, nije imala poziva za izlazak na teren.

Elektronapajanje je uredno.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Posebno upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Ripač-Bihać-Izačić, kao i na putevima na području Glamoča. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Gradina i Orašje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Vremenski bilten za 09. januar:

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne južnog i jugoistočnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C.

Preovladavaće stabilnije vrijeme, pri tome tmurno i hladnije u odnosu na protekli dan. Niže temperature u cijeloj zemlji, uz preovladavajuće sjeverno strujanje i povremene padavine, uzrokovaće probleme većini populacije. U Bosni je neophodno posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito hronični bolesnici, stariji i djeca. U Hercegovini malo toplije, ali i ovdje uz neuobičajeno niske temperature i buru, zbog čega bi osjetljive osobe trebale biti opreznije prilikom boravka na otvorenom.