Velika Kladuša: Službenici policijske i vatrogasne stanice imali mirna protekla 24 sata

sa

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas će doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima Šabića put, Joše 1 i 2 i Gimnazija u periodu od 09:00 do 16:00h. Na ostalom području elektronapajanje je uredno.

 Službenici Policijske stanice imali su mirna protekla 24h, odnosno, nema evidentiranih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, kao ni saobraćajnih nezgoda.

 „Vatrogasna jedinica, također, bilježi 24h bez intervencija“ – riječi su dežurnog Okanovića.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 40 pacijenata od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Amra Zulić.

 Kako saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno.

17. novembar obilježava se kao Svjetski dan svjesnosti o prijevremenom rođenju – dan prijevremeno rođene djece.

 Ovaj dan obilježava se i kao Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata, u znak sjećanja na studentske demonstracije u Pragu koje su nacisti ugušili zatvorivši sve ustanove visokog obrazovanja u Češkoj i poslavši više od 1200 studenata u koncentracione logore, dok je devet studenata i profesora strijeljano. Ovaj dan prvi put se obilježio 1941. godine. Kladuški srednjoškolci obilježiće ovaj dan s više aktivnosti, između ostalih okupljanjem na Trgu mladih i panel diskusijom.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 17. novembar:

  Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Slabije magle ima na dionicama uz riječne tokove centralne i u višim predjelima sjeverozapadne Bosne.

Zbog radova na sanaciji kolovoza danas će u vremenu od 11 do 16 sati doći do zatvaranja ulazne trake na odmorište Lepenica na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica, zbog čega ulaz na odmorište Lepenica iz ovog smjera biti onemogućen.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

 Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 9 do 5, na jugu 18 °C.

Nastavlja se period nešto lošijih biometeoroloških prilika. Mada će prije podne preovladavati tmurno vrijeme, što će ponajviše djelovati na raspoloženje većine populacije, drugi dio dana bi mogao biti ugodniji, usljed djelimične stabilizacije. Temperature zraka neće oscilirati u velikom rasponu, dostizaće relativno visoke vrijednosti za ovaj dio godine, stoga bi i hronični bolesnici trebali povremeno osjetiti olakšanje. Poželjno je posvetiti više pažnje primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra.