Velika Kladuša: U posljedna 24 sata došlo do jedne saobraćajke

as

I ovog jutra kontaktirali smo dežurne službe sa područja Velike Kladuše i informacije sabrali u jednu cjelinu, naše Servisne informacije koje možete pročitati u nastavku…

Jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica evidentirana je u biltenu Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema prijavljenih.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, vatrogasci su imali mirna protekla 24h.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 58 pacijenata, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Aida Dedić i Ajla Husić.

 Isporuka električne energije je stabilna. Nema najavljenih prekida i radova na elektroenergetskoj mreži.

 Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, vodosnabdijevanje je uredno.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Prema prikupljenim podacima, na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih jutarnjih temperatura, u višim planinskim predjelima mjestimično ima poledice na kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Gradačac-Ormanica i Gračanica-Tuzla-Kalesija. Uslijed temperaturnih inverzija učestali su i odroni kamenja na kolovoz. Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

– Danas u BiH sunčano. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Dnevna temperatura od 13 do 19 °C.

– Slično kao i na izmaku vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje i biti radno motivisana. Duži sunčani intervali povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju tokom jutarnjih sati, kada će biti prohladno. Danju toplije i ugodnije.