Velika Kladuša: U protekla 24 sata došlo do jedne saobraćajke

sa

U protekla 24h službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira, te jednu saobraćajnu nezgodu, u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

– Kladuški vatrogasci gasili su požar na njivi i šumi u naselju Kudići. Prema riječima dežurnog Miljkovića intervencija je trajala od 12.20h do 13.45h.

– 51 pacijent obratio se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Dežurni doktori Aida Dedić i Abdullah Fazlić na dalje liječenje uputili su tri pacijenta.

 – Isporuka električne energije je stabilna, informišu u kladuškoj poslovnici Elektrodistribucije.

– U okviru 11. kola Lige USK –a za odbojkašice Ženski odbojkaški klub „Velika Kladuša“ danas dočekuje ŽOK „Ključ“. Utakmice se igraju u dvije kategorije, kategorija djevojčice sastaju se od 10.00h, a juniorke od 11.00h. Utakmice se igraju u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši.

-18. mart obilježava se kao Svjetski dan recikliranja, a ima za cilj ukazati na važnost recilaže i budućnosti naše planete očuvanjem njenih šest primarnih prirodnih resursa – vode, zraka, uglja, nafte, prirodnog plina i minerala i to promoviranjem snage novog „sedmog resursa” – robe koju smo proizveli, koja se nalazi svugdje oko nas, koju svakodnevno koristimo i koja se može reciklirati.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 18. mart:

-Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Na dionicama u planinskim predjelima upozoravamo na mjestimičnu poledicu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

– Opća slika je povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutarnji sati će biti hladni, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, u ostatku dana toplije i znatno ugodnije. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme iskoristite za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.