Velika Kladuša: Vatrogasci gasili zapaljeno smeće u napuštenoj kući

fas

Dan penzionera u Federaciji BiH obilježava se 25. oktobra svake godine, počev od 1997. godine kada su penzioneri ukazali na težak materijalni, socijalni i zdravstveni položaj, protestima pred zgradom Vlade Federacije BiH. Naši penzioneri ni danas nemaju mnogo razloga za slavlje, ali im ipak možemo čestitati ovaj dan i poželjeti bolje uslove u godinama koje dolaze.

Slijedi pregled servisnih informacija:

 Vatrogasci bilježe jednu intervenciju, a gasili su zapaljeno smeće u napuštenoj kući u ulici Džemala Bijedića. Prema riječima dežurnog Grahovića, intervencija je trajala od 10.02h do 10.35h.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša nemaju evidentiranih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira kao niti saobraćajnih nezgoda.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 43 pacijenta, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Ajla Husić i Samra Alibegić.

 Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida.

Vodosnabdijevanje domaćinstava je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 25. oktobar:

  Nakon završene sanacije magistralnog puta Tarčin-Bradina, prestaje da važi privremena izmjena režima saobraćaja na dijelu od naplatnih kućica u Tarčinu do novoizgrađenog kružnog toka na Bradini, tako da se sav saobraćaj preusmjerava na magistralni put M-17. Novoizgrađena dionica autoputa Tarčin-Ivan biti će zatvorena za sav saobraćaj do 28.10. kada će službeno biti otvorena.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

  Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje na sjeveru Bosne je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stepeni.

  Uz povoljne biometeorološke prilike i stabilno, sunčanije vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Većina populacije biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije.Tokom jutra poželjno je biti malo oprezniji, po potrebi umanjiti boravak na otvorenom, pretežno usljed moguće pojave magle. Preporučuje se slojevito odijevanje, obzirom da bi uz natprosječne temperature za ovo doba godine i osjet sparine mogao biti izraženiji u poslijepodnevnim satima.