Velika Kladuša: Vatrogasna jedinica bilježi čak šest izlazaka na teren

.
Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, kiša se očekuje u večernjim satima

Protekla 24h bila su intenzivna za velikokladušku Vatrogasnu jedinicu koja bilježi čak šest izlazaka na teren. Pretežno se radilo o zapaljenju njiva, korova i trstike. Dvije intervencije zabilježene su u Todorovu (prva od 14.00h do 15.10h i druga od 01.25h do 02.20h), zatim u Marjanovcu (od 18.03h do 19.30h), Vejincu (od 18.10h do 19.35h), u Podzvizdu (od 22.14h do 22.50h) i na Ćerimovića križu (od 01.12h do 02.20h).

– Jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno prilikom pada sa mopeda, evidentirali su službenici Policijske stanice. Javni red i mir nije narušavan. Nema prijavljenih krivičnih djela.

– Kako doznajemo iz Hitne službe Doma zdravlja, za pomoć se javilo 37 pacijenata od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

– 17 pacijenata sa sumnjom na zarazu korona virusom javilo se Covid ambulanti velikokladuškog Doma zdravlja. Nije bilo daljih upućivanja.

– Isporuka električne energije domaćinstvima na području Velike Kladuše je stabilna.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 19. februar:

– Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na putevima na području Glamoča i Bosanskog Grahova upozoravamo na jake udare vjetra.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

 

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 18 °C.

– Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli period, a opća slika postepeno će se pogoršavati. Povremeni udari vjetra, povećana naoblaka i ne suviše jake padavine, uzrokovaće umjerene tegobe kod osjetljivih osoba. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Poželjno je topliji dio dana provesti na otvorenom, pri tome se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.