Velika Kladuša: Vatrogasna jedinica imala dvije intervencije, požar uzrokovao veću štetu

.
Vatrogasna jedinica Velika Kladuša u protekla 24h imala je dvije intervencije. Prva je bila u mjestu Kudići, gdje je požar zahvatio njivu i šumu. Intervencija je trajala od 14:13 do 15:35h. U mjestu Mekanovići/Sefići gorio je šajer. Ova intervencija kladuških vatrogasaca je trajala pet sati, a požar je uzrokovao veću štetu

Tokom izvještajnog perioda Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 40 pacijenata. Dežurni su bili dr. Kasim Selman i dr. Aida Dedić.

 

– U Covid ambulantu se javilo 17 pacijenata i nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo. Narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

 

– Vodonapajanje je uredno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

– Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čisatoće, kako nas informišu iz JKUP „Komunalije, odvijaju se prema ustaljenom rasporedu.

 

– Iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša saznajemo da je elektronapajanje stabilno.

 

Vrijeme

 

– Danas se u našoj zemlji prije podne očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje na sjeverozapadu Bosne, a do kraja dana i tokom noći i u ostatku zemlje. Tokom poslijepodneva padavine u Krajini, a tokom noći u većem dijelu Bosne. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slab jugo. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 °C.

 

– Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Nakon svježijeg jutra, uslijediće porast temperatura uz sunčane intervale, što će ugodno djelovati na većinu populacije. Sa poslijepodnevnim satima, usljed blizine promjene, moguće su nešto jače tegobe kod osjetljivih osoba, pretežno u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, kao i nesanice. Opća slika dodatno će se pogoršati tokom noći.

 

Stanje na cestama

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom, a mjestimično i vlažnom kolovozu. Pojačan je promet vozila u blizini gradskih centara. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna.

 

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja