Velika Kladuša: Vatrogasna služba bilježi mirna protekla 24 sata

Foto: Velika Kladuša

Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu evidentirala je velikokladuška Policijska stanica. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Galijaševića.

35 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić koji su na dalje liječenje uputili dva pacijenta.

Covid ambulanti Doma zdravlja javilo se 29 pacijenata. Stanje jednog pacijenta zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje.

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna.

JKP „Vodovod i Kanalizacija“ Velika Kladuša savjetuje svojim korisnicima da za vrijeme niskih temperatura zaštite vodovodne instalacije. Podsjećaju vlasnike privatnih objekata i upravitelje u stambeno poslovnim objektima, da su dužni u zimskim uslovima zaštititi od smrzavanja vodovodnu instalaciju, vodomjer i ostale uređaje koje se nalaze u vodomjernom oknu. Sklonište za vodomjer, šaht, možete zaštiti upotrebom izolacijskog materijala, poput stiropora, stirodura ili pvc filca. Za zaštitu vodomjernog okna nije preporučljivo upotrijebiti razne krpene vreće, kamenu vunu, piljevinu ili drugi upijajući materijal. Za eventualno smrzavanje i pucanje vodomjera odgovoran je svaki vlasnik stambenog ili poslovnog objekta, pa tako isti snosi troškove postavljanja novog vodomjera. U slučaju kvara na vodovodnoj mreži ili vodomjeru, potrošači mogu prijaviti kvar Službi za kvarove na broj 066-410-087 i poslije radnog vremena dežurnom u telemetrijskom centru u Trnovima na broj 066-004-493.

Nakon kraće pauze MNK „Mujo Hrnjica“ Velika Kladuša nastavlja prvenstvo u Prvoj futsal ligi FBiH-grupa 4. Večeras od 19:00h u Gradskoj sportskoj dvorani će odmjeriti snage protiv MNK „Bihać 1260“ u okviru 8.kola. Uprava i igrači pozivaju navijače i građane da u što većem broju dođu na utakmicu i pruže im podršku, a ujedno da kupovinom ulaznice po cijeni od 5KM pomognu liječenje našeg mladog sugrađanina Amara Dukića. Naime, sav prihod od večerašnjih prodatih  ulaznica klub će donirati Amarovoj porodici.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, kolovoz je ovoga jutra mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Danas oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini djelomično vedro. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Padavine su većinom slabe. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3°C, na jugu zemlje do 9°C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Niske temperature, mjestimične sniježne padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, povremeno će uzrokovati probleme stanovništvu u većem dijelu zemlje. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, starije osobe i djeca. U Hercegovini sunčanije, pri tome neuobičajeno hladno i vjetrovito, što će remetiti osjet ugode, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka van domova.