Velika Kladuša: Veći broj pacijenata zatražilo pomoć Hitne službe

servisne
Nove servisne informacije.

 

U protekla 24h na području općine Velika Kladuša nema zabilježenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda.

37 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Velika Kladuša. Jedan pacijent je upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni doktori bili su Ahmed Ryad Dash, Abdulah Fazlić i Mustafa Hodžić.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 13:00 sati trafopodručja GSM Repetitor Prokres, Trnovi 1, Kumarica, Kumarica 2, Caprag, Klupe, Kooperacija, Podzvizd 1, Podzvizd 2, Podzvizd 3, Kosa, Orčeva Luka, Rajnovac 1, Rajnovac 2, Rajnovac 4, Bečići, i Ramići.

U ostalim područjima elektronapajanje je stabilno.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema redovnom rasporedu.

Vatrogasci nisu intervenisali u izvještajnom periodu.

Danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 30, na jugu zemlje do 32 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježije noći i ugodnijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana su kod osjetljivih osoba moguće manje poteškoće, pretežno zbog nešto izraženijeg osjeta sparine i relativno visokih temperatura. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

 

Stanje na cestama

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16;30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Povodom održavanja sportske manifestacije u kanjonu Tijesno, od danas do 10.09. u vremenu od 11 do 11:45 sati obustavljat će se saobraćaj na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros su kraća zadržavanja na izlazu iz BiH.