Velika Kladuša: Veliki broj pacijenata zatražilo pomoć Hitne službe Doma zdravlja

sa

Od 1993. godine, svakog 3. maja se obilježava Svjetski dan slobode medija. Cilj je podizanje svijesti o značaju medija, kao i podsjećanje vlasti na obavezu poštovanja prava na slobodu izražavanja zagarantovanu članom 19. Univerzalne povelje o ljudskim pravima.

– Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 66 pacijenata. Dežurne doktorice Ajla Husić i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su jednog pacijenta.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je zabilježena materijalna šteta, dok krivičnih djela nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

– Kako nas jutros informišu iz VIK-a i Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u isporuci pitke vode i električne energije. Nakon praznika, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće nastavlja se prema utvrđenom planu.

– Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Krajem dana, padavine će oslabiti i postupno prestati. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17, na jugu do 19 stepeni.

– Tokom prijepodneva ugodnije, potom sa razvojem oblačnosti i nestabilnim vremenom, što će pretežno uticati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opšta slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekle dane. Na sjeveru zemlje, osjet sparine bi mogao biti izraženiji u poslijepodnevnim satima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i slojevito se odjenuti.