Velika Kladuša: Zbog manifestacije "Kladuško ljeto 2022" saobraćaj obustavljen kroz centar

v.kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Dvije osobe zadobile su lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se u protekla 24h desila na području općine Velika Kladuša. Prema izvještaju Policijske stanice Velika Kladuša, evidentirano je i jedno krivično djelo, te jedno narušavanje javnog reda i mira.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 65 pacijenata. Jedan je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Indira Bukvarević.

Elektronapajanje je stabilno.

Vodosnabdijevanje je uredno.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Četvrti dan „Kladuškog ljeta 2022“ program se seli u Park Omladinske radne brigade „7 sekretara SKOJ-a“. Od 20:30h posjetitelje očekuje koncert Horoscope Band i DJ Gipsy, a „Ljeto u parku“ svakodnevno nudi bogato gastro ponudu i prodaju suvenira, umjetnina i drugih proizvoda.

Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h i to na sljedećim relacijama:

Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do Kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića,

Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste),

Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša).

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

Uz povoljne biometeorološke prilike, mirniji san, više svježine u noći i tokom jutra, većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Obzirom da će danju biti dosta toplije i uz nešto jači osjet sparine, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima.

Stanje na cestama

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova danas će u terminima od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati biti obustavljen saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće). Radnim danima od 08 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac kraća su čekanja na ulazu i na izlazu.