Velika Kladuša: Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi potražilo je 42 pacijenata

-
Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 42 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Samra Alibegić i Aida Dedić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice zabilježili su jedno krivično djelo, dok velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

Kako nas informišu iz nadležnih službi i preduzeća, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju prema planu.

Obavještavaju se građani sa područja općine Velika Kladuša da će se putem JKUP “Komunalije” d.o.o. u mjesecu oktobru vršiti akcije prikupljanja krupnog otpada, a za danas su predviđene sljedeće relacije:

ULICE LIJEVO I DESNO OD ULICE IBRAHIMA MRŽLJAKA, OD ROBNE KUĆE DO GRANICE, ULICA ĐURE PUCARA STAROG SA SVIM SPOREDNIM ULICAMA, 1. MAJ, TRNOVI ,DABRAVINE , PROF. JOSIPA BAĆA, TUK, NEPEKE, KRIŽ, , ŠILJKOVAČA, ŠMREKOVAC, TRN, BEGLUK, KULIŠTE i ULICA IVE MARINKOVIĆA SA SPOREDNIM ULICAMA.

Danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U ostatku zemlje uglavnom sunčano. Dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

Biometeorološke prilike biće ugodnije u odnosu na protekli period. U Bosni, nakon tmurnog prijepodneva, mjestimično praćenog kišom, u nastavku će se vrijeme stabilizovati, a porast temperatura pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. U Hercegovini ugodnije već od jutarnjih sati, sunčanije, uz umjerenu buru, koja će povremeno praviti manje probleme osjetljivim osobama.

Svjetski dan životinja se obilježava svake godine 4. oktobra, a ovaj dan obilježavaju svi ljubitelji životinja širom svijeta.