Velika Kladuša:Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 55 pacijenata

.

Protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce“, rekao nam je dežurni Kapić.

 I službenici Policijske stanice Velika Kladuša nemaju prijavljenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira kao ni saobraćajnih nezgoda.

 Kako saznajemo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatržilo je 55 pacijenata od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ajla Husić i Ahmed Riyad Dash.

 Medžlis Islamske zajednice Velika Kladuša danas organizira prigodnu manifestaciju „Bajram u Velikoj Kladuši“ koja će biti održana na Trgu mladih, ispred Robne kuće s početkom u 19:00h. Učesnici programa su Zejd Svraka i Šejma Mehić-Svraka, dok će program upotpuniti i horovi „El-Verdu“ i „Bedr“, kao i učenici „Gimnazije“, OŠ „25. novembar“ i najmlađi polaznici vrtića „Lily“.

Jutros na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se bez zastoja, a tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da budu oprezni i da vožnju prilagode uslovima na putu. Obratite pažnju na bicikliste, motocikliste i korisnike električnih romobila. Bicikliste i motociklsite molimo da koriste zaštitnu opremu. Ne zaboravite, sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zbog Kurban Bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

 Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

 Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi se osjećati bolje. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i izbjegavati duže zadržavanje na suncu.

 

Foto:Arhiv