(VIDEO) Velika srca dobrih ljudi grade kuću za sedmočlanu porodicu Isaković iz Bužima

HUM
Porodica Isaković, Elvedin, njegova supruga i petero djece koji su u teškim uvjetima, od humanitarne pomoći, živjeli u selu Bućevac, općina Bužim ubrzo će dobiti svoj krov nad glavom i tople sobe.

 

Zahvaljujući dobrim i humanim ljudima ova bi akcija mogla biti završena dok bude toplije vrijeme koje će omogućiti završtak radova. Akciju vodi humanista Almir Buljubašić, a pokrenuli su je Seno Skender, Nisvet Mujagić, HF Atlanta, Sanjin Koštić i Asmir Melkić, koji je osigurao sredstva da se kupi materijal za tor i ovce koje porodica Isaković ima, a koje su takodjer dobili kao pomoć od dobrih ljudi.

Posebno je bila dirljiva pomoć i uključivanje u ovu akciju Sanjina Koštića, koji živi u Sjedinjenim Američkim državama i koji je, kako smo saznali, prodao svoju sportsku opremu koju je koristio i sredstva poslao za izgradnju kuće ovoj familiji u Bućevcu. Akciju su takodjer podržali i Fadil Cvrk iz Atlante iz Amerike sa 400 KM za kupovinu sjemena, te Senad Šepić, bivši zastupnik u Parlamentu BiH i danas predsjednik Nezavisnog bloka, koji se obratio organizatorima i donirao 200 KM, te obavijestio ih da će iz Fonda solidarnosti Nezavisnog bloka dodijeliti jednogodišnju stipendiju za pomoć u školovanju djece familije Isaković.

 

Image
PORODICA

Kako je obavijestio Almir Buljubašić, koji vodi ovu akciju, ona je još uvijek utoku i za potpuni završetak radova i izgradnju kuće potrebno je još oko 3000 KM, pa ovom prilikom pozivamo sve one koji su u prilici i žele da pomognu da se uključe direktno i jave Almiru Buljubašiću, na njegov FB profil. Radujemo se da i na ovakav način možemo pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna, zahvaljujemo svima onima koji su pokrenuli i podržali ovu akciju, a portal Cazin.net će do kraja pratiti realizaciju ove humane i tople, ljudske priče, kakva nam svima treba i koja ljude čini ispunjenijim i podstiče ih da budu bolji ljudi, komšije i prijatelji.