Veliki broj policajaca na ulicama Sarajeva osigurava Erdoganovu posjetu

Na sarajevskim ulicama od jutarnjih sati u nedjelju je prisutan pojačan broj policijskih službenika koji su raspoređeni širom grada zbog dolaska delegacije Republike Turske koju predvodi predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Policajci se nalaze na raskrsnicama, duž glavnih gradskih saobraćajnica i autobuskim i tramvajskim stajalištima, te oko državnih institucija.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rečeno je da će na terenu biti angažovan dovoljan broj policajaca, a da organizatori javnog skupa u Zetri poduzimaju sve naložene mjere od strane MUP-a KS kako bi događaj prošao u najboljem redu.

Glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija ranije je za Klix.ba kazala da će se danas poduzimati mjere operativnog, fizičkog, kontradiverzionog i saobraćajnog osiguranja, a da je za ostale protokolarne aktivnosti turskog predsjednika zadužena Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Mjere sigurnosti u Sarajevu su podignute na najviši nivo, a posebno nakon informacije da se pojavila prijetnja o potencijalnom atentatu na predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.