Veliki ljudi za velike ideje: Krajiški (grado)načelnici pomiču USK naprijed

Kada su sredinom juna četiri krajiška (grado)načelnika okupljena oko političke platforme POMAK ( Pokret za modernu i aktivnu Krajinu) potpisali Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim Općim izborima, mnogi su sumnjali u ispravnost njihovih namjera i ideju o pomicanju Krajine (Unsko-sanskog kantona) sa mrtve tačke u kojoj se nalazi dvije decenije, a posebno u posljednje dvije godine.

Sporazumne strane saglasno su utvrdile da je cilj Sporazuma uređenje odnosa između potpisnika na načelu partnerstva i jednakosti, a radi zajedničkog političkog rada i djelovanja na području USK za Opće izbore koji će biti održani 7. oktobra.

Evo došlo je i predizborna kampanja, koju POMAK večeras otvara predstavljanjem svojih kandidata u Kulturnom centru Bihać s početkom u 19 sati.

Prilika je ovo da se građani i birači pobliže upoznaju sa samom idejom POMAK-a i kadrovima koje su kandidirali za sve nivoe vlasti. Na kraju će građani sami, po vlastitom izboru i volju birati one koji će ih predstavljati naredne četiri godine.

Ako je suditi po onome što smo u Krajini vidjeli u posljednje dvije godine, zasigurno novu vlast neće činiti SDA stranka i njeni kadrovi, jer je i njihovo biračko tijelo u velikoj mjeri ogorčeno, također i potencionalni glasači koje su eventualno mogli privući sebi. SDP već odavno ne predstavlja, ne samo Ljevicu, već gotovo ništa na političkoj sceni Krajine. Tako da se POMAK u tom kontekstu, nameće kao jedno dobro alternativno rješenje.