Veliko nezadovoljstvo bh. građana u Sloveniji radom ambasade u Ljubljani- danima niko ne odgovara na telefon

mm
Naš portal je pokrenuo projekat podrške bh. građanima koji rade i žive u dijaspori, a susreću se sa problemima na koje odgovore trebaju dati institucije u BiH.


Jedno od veoma čestih pitanja i prigovora je na stanje u ambasadi BiH u Ljubljani, o čemu su nam se javile desetine čitatelja koji su govorili o svome iskustvu i nemogućnosti da stupe u kontakt sa službenicima ambasade i nakon stotina poziva i više sedmica čekanja. 

Jedan od naših pratitelja nam je slao i screenshot poziva gdje je vidi 600 poziva na službeni broj ambasade i nema odgovora!

Često se zbog ovakvog lošeg odnosa zaposlenih u ambasadi desi da naši građani ne mogu riješiti ni najosnovnija pitanja važna za egzistenciju njih i njihove djece. 

Zato smo se obratili Ministarstvu vanjskih poslova BiH i očekujemo hitne odgovore i reakciju, a nastavićemo i dalje istraživati ovaj slučaj dok ne vidimo rješenje koje će biti odgovorno i korisno za bh. građane koji žive u Sloveniji. 

O svim novim informacijama ćemo blagovremeno informisati, a pozivamo vas da nastavite i pišite nam dalje o problemima koje imate i s čime se susrećete u životu u radu. 

Sve ćemo učiniti da istina o vama i vašim potrebama dođe do onih čiji je posao da to rade. 

O svim temama vezanim za stanje i informacije važne za bh. građane koji žive vani možete pratiti u našoj kategoriji PREKO GRANICA, a takodjer i na FB stranici- Podrška za bh. građane u svijetu.