Veliko srce naših ljudi: Donacija iz Njemačke za djecu u BiH

.
Džemati u Düsseldorfu i Kölnu prikupili su sredstva za članove Kluba borilačkih vještina "Systema", čiji je fokus na radu sa djecom iz autističnog spektra.

U moru negativnih dešavanja kojima smo svakodnevno okruženi, ne smijemo zaboraviti osvrnuti se na pozitivne priče. Jedna od takvih stiže nam iz Kluba borilačkih vještina "Systema" koji se nalazi u Sarajevu, a čiji je fokus na radu sa djecom iz autističnog spektra.

Naime, zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima iz džemata u Düsseldorfu i Kölnu, prikupljena je donacija za članove "Systeme". Inicijator prikupljanja sredstava u koje spadaju odjeća, obuća, igračke, školski pribor i sredstva za higijenu je prijateljica kluba Abida Šošević - Halilović.

Kako za Moja BiH kažu iz "Systeme", donacija je podijeljena članovima kluba i tako je osmijeh izmamljen na licima mnoge djece.

Inače, Klub borilačkih vještina "Systema" je fokusiran na radu na fizičkoj kondiciji i sprečavanju pretilosti kod djece, kao jednom od vodećih zdrastevnih problema djece s teškoćama u razvoju. Pored toga, klub se zalaže i za edukaciju osoba za rad sa djecom ove populacije, ali i za iniciranje humanitarnog i volonterskog rada s ciljem unapređenja kvaliteta života djece sa poremećajem iz autističnog spektra. 

 

Foto:Facebook