Velikokladuški vatrogasci bilježe jednu intervenciju u proteklih 24 sata

A

Elektronapajanje na području Velike Kladuše je stabilnoUredno je i vodonapajanje domaćinstava, saznajemo iz JP „Elektrodistribucija“ Poslovnica Velika Kladuša i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 30 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja te su im pomoć ukazale dežurne doktorice Aida Dedić i Arnela Čokić. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Velikokladuški vatrogasci bilježe jednu intervenciju, a uklanjali su stablo sa puta u mjestu Gornja Vidovska. Intervencija je, prema riječima dežurnog Grahovića, trajala od 11.50h do 12.35h.

 Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice Velika Kladuša, odnosno, nema prijavljenih dešavanja u oblastima kriminaliteta, i javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda također nema prijavljenih.

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu dok je na pojedinim dionicama u planinskim predjelima kolovoz mjestimično zasniježen. Zbog magle vidljivost je smanjena na putu Glamoč-Mlinište, kao i preko prevoja Rostovo (Bugojno-Novi Travnik). Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci. Na putu Jablanica-Posušje zbog snijega i leda na kolovozu putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila.

Danas u Bosni oblačno vrijeme, rijetko može padati veoma slab snijeg ili susnježica. U većem dijelu Hercegovine prije podne vedro. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 7 do 12°C.

 Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u odnosu na protekle dane. Niske temperature, povremene sniježne padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme stanovništvu u većem dijelu Bosne. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom u jutarnjim satima. U Hercegovini sunčanije, također vjetrovito, što će remetiti osjet ugode, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka van domova.